M&A-podcast: Sulaa hulluutta vai kylmä laskelma?

Mediatiedote

Peliteoria on taloustiedettä ja politiikkaa yhdistävä ajattelumalli, jossa yritetään päästä vastapelaajan pään sisään – tietäen, että vastustaja miettii ja tekee parhaillaan täsmälleen samaa. M&A-podcast avaa, mitä peliteoria sanoo Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Alkoiko Venäjän ja Lännen valtamittelössä uusi erä vai kokonaan uusi peli? Mitä tarkoittavat ”uhkapiste” ja ”hullun miehen teoria” ja miten niitä käytetään? Vieraana tällä kertaa kansainvälisestikin kovan tason peliteorian tuntija, Helsingin yliopiston taloustieteen professori Hannu Vartiainen.

Kuuntele M&A-podcastin kuudes jakso!

______________________________________________________________

Mika Malirannan ja Matti Apusen talouspoliittinen M&A-podcast ilmestyy joka kolmas perjantai. Ensimmäinen jakso julkaistiin 19. marraskuuta 2021. M&A jatkaa samojen tekijöiden suosittuja A/M ja SPAM -podcasteja. 

M&A on 45 minuutin briketti ajankohtaisia aiheita ja ajattomia talouden kysymyksiä. Podcastissa lähtökohtaisesti eri nurkista lähtevät keskustelijat väittelevät, sopuilevat ja paljastavat yhteiskunnallisen keskustelun silmänkääntötemppuja. 

Ohjelmassa vierailee eturivin ekonomisteja, joiden kanssa käsitellään taloustieteen löydöksiä ja huippuhetkiä. Podcast on tarkoitettu kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita taloustieteen vaikutuksista lähiympäristöönsä.

Aiemmin julkaistut jaksot:

  1. Pieni palkka, iso haloo!
  2. Paras kokeilla
  3. Avoimen ajattelun pahimmat jarrut
  4. Turmeleeko valta ja mistä syystä?
  5. “Myyty hyväuskoiselle huutajalle eturivissä!”