LABORE HAKEE TUTKIMUSJOHTAJAA

Mediatiedote

Työn ja talouden tutkimus LABORE (ent. Palkansaajien tutkimuslaitos) on vuonna 1971 perustettu itsenäinen talouden tutkimuslaitos, jossa tehdään tieteen kansainväliset laatukriteerit täyttävää soveltavaa taloustieteellistä tutkimusta. Tutkimuksen painopistealueet ovat työn ja koulutuksen taloustiede, julkistaloustiede sekä makrotaloustiede. Lisäksi Labore tekee talousennusteita ja julkaisee Talous&Yhteiskunta-lehteä.

Haluatko paikan, jossa pääset vaikuttamaan talouspoliittiseen päätöksentekoon tutkimustiedon avulla? Meillä on tarjolla tutkimusjohtajan paikka maineikkaassa ja uudistuneessa tutkimuslaitoksessa.

Työn ja talouden tutkimus LABOREn tutkimusjohtajana valmistelet ja toteutat tutkimusstrategiaamme, toimit johtajan sijaisena ja vastaat ulkoisen tutkimusrahoituksen hankinnasta sekä tutkimustoiminnan johtamisesta. Toimenkuvaasi kuuluu myös oma tutkimustyö ja asiantuntijatehtävät.

Edellytämme Sinulta soveltuvaa tohtorin tutkintoa ja vahvaa kokemusta tutkimushankkeiden johtamisesta. Arvostamme menestyksekästä julkaisutoimintaa, laajoja kotimaisia ja kansainvälisiä verkostoja sekä näyttöä tutkimusrahoituksen hankinnasta. 

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää Sinulta hyviä vuorovaikutustaitoja. Näytöt johtamisesta katsotaan ansioksi. Toivomme, että Sinulla on kiinnostusta ja kykyjä osallistua talouspoliittiseen ja muuhun yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Labore tarjoaa mielenkiintoiset tehtävät uudistuneessa tutkimuslaitoksessa. Olemme talouspolitiikan valmistelun näkijä ja vaikuttava toimija. Vaalimme yhteisössämme avointa ja kannustavaa keskustelukulttuuria. Työhyvinvointimme onkin todella korkealla tasolla. 

Tarjoamme Sinulle mahdollisuuden vaikuttaa talouspoliittisen päätöksenteon valmisteluun, laitoksen tutkimukseen sekä oman toimenkuvasi sisältöön.

Lisätietoja tehtävästä antaa laitoksen johtaja Mika Maliranta (yhteystiedot alla). Hakemukset palkkatoivomuksineen pyydämme toimittamaan viimeistään 25.2.2022 osoitteeseen mika.maliranta@labore.fi tai Työn ja talouden tutkimus LABORE, Arkadiankatu 7 (Economicum) 00100 Helsinki.