Blogit verolle!

Labore-blogit Petri Böckerman

Vanhoina hyvinä aikoina ihmiset juorusivat navettojen vierustoilla. Nykyjään toiminta on siirtynyt ainakin osaksi verkkoon. Erilaisten blogien määrä on kasvanut kuin pullataikina mummolassa. Blogien taso on kirjava. Helmet hukkuvat levään.

Blogeista on haittaa satunnaiselle surffaajalle. Sopivat hakusanat naputtaessaan sitä toivoo pääsevänsä aallon harjalla kristallinkirkkaan tiedon äärelle. Yhä useammin päätepisteenä on kuitenkin samea blogi, jolla jokin epätoivoinen mielipidevaikuttaja tavoittelee globaalia yleisöä. Maailma on hukkumassa turhiin sanoihin. Puhutun tekstin etuna on se, että ontot sanat katoavat tuulen myötä.

Taloustieteessä opetetaan, että erilaisia haitakkeita pitäisi verottaa. Miksi emme siis laittaisi blogeja verolle? Hyville ja huonoille verotuskohteille näyttää olevan aina kysyntää. Ehdotuksessa ei toki ole järjen häivääkään, mutta suurin osa blogeista onkin puuta heinää. Navetan vierustalla höpisemisessä on ainakin yksi etu verrattuna kyberavaruudessa rustailuun: samalla saa raitista ilmaa.