Elina Pylkkänen PT:n uudeksi johtajaksi

Mediatiedote
Julkaisuvapaa HETI

Palkansaajien tutkimuslaitoksen (PT) johtajaksi on valittu taloustieteen tohtori Elina Pylkkänen. Valinnasta päätti tutkimuslaitoksen hallitus torstaina iltapäivällä.

Pylkkänen siirtyy PT:n palvelukseen finanssineuvoksen tehtävästä valtiovarainministeriön vero-osastolta. Aiemmin hän on toiminut yksikön johtajana Stakesin sosiaalitalouden tutkimusohjelmassa sekä ekonomistina Ruotsin valtiovarainministeriössä. Pylkkäsen tutkimustoiminnan keskeistä sisältöä ovat muun muuassa työn taloustieteen teemat, verotus sekä mikrosimulointimallien kehittäminen ja soveltaminen.

– Olemme iloisia saadessamme Elinan johtajamaan Palkansaajien tutkimuslaitosta ja sen osaavaa tutkijakuntaa. Hänen monipuolinen kokemuksensa talouspolitiikan valmistelusta, valtionhallinnon hankejohtamisesta ja kansainvälisestä tutkimusympäristöstä yhdistettynä viestinnälliseen näkemykseen tuovat uusia vaikutteita tutkimuslaitoksen työhön, arvioi PT:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Jouhki.

Pylkkänen aloittaa tehtävässä elokuussa 2018. Hän ottaa tehtävät vastaan innostunein mielin.

– Palkansaajien tutkimuslaitoksella on erityisen tärkeä rooli nyt, kun työelämä on uusien haasteiden edessä esimerkiksi tekoälyn avaamien mahdollisuuksien ja myös uhkien myötä. PT:n keskeiset tutkimusteemat ovat politiikan ydintä juuri tällä hetkellä. On hienoa, että saan olla mukana tekemässä PT:n tulevaisuutta ja tietenkin nostamassa esille tutkimustuloksia yhdessä tutkijoiden kanssa, Pylkkänen sanoo.

Jouhkin mukaan Pylkkänen saa johdettavakseen erittäin hyvässä kunnossa olevan ja korkealuokkaista taloustieteellistä tutkimusta tuottavan tutkimuslaitoksen.

– Seija Ilmakunnas on tehnyt hyvää työtä tutkimuslaitoksen johdossa. Kiitämme Seijaa PT:n pitkäjänteisestä kehittämisestä ja johtamistyöstä kuluneen seitsemän vuoden aikana.

 

Lisätietoja

Hannu Jouhki
puh. 040 669 0519

Elina Pylkkänen
puh. 0400 360 506