Labore hakee ennustepäällikköä ja projektitutkijaa

Työpaikkailmoitus

Työn ja talouden tutkimus LABORE (ent. Palkansaajien tutkimuslaitos) on vuonna 1971 perustettu itsenäinen talouden tutkimuslaitos, jossa tehdään tieteen kansainväliset laatukriteerit täyttävää soveltavaa taloustieteellistä tutkimusta. Tutkimuksen painopistealueet ovat työn ja koulutuksen taloustiede, julkistaloustiede sekä makrotaloustiede. Lisäksi Labore tekee talousennusteita ja julkaisee Talous&Yhteiskunta -lehteä. 

LABORE hakee makrotalouden tutkimuslohkolle ennustepäällikköä vakituiseen työsuhteeseen sekä toimialaennustetoimintaan osallistuvaa projektitutkijaa määräaikaiseen työsuhteeseen.

Projektitutkijan työsuhde alkaa aikaisintaan 1.2.2023 ja kestää 6 kk. 

Ennustepäällikön tehtävänä on 

  • johtaa kahdesti vuosittain julkaistavan talousennusteen laadintaa
  • osallistua talouspoliittiseen keskusteluun
  • osallistua ennustetoiminnassa käytettyjen mallien kehittämiseen
  • tehdä omaa tutkimusta makrotalouden lohkon tutkimusteemoista 

Ennustepäälliköltä vaaditaan aiempaa työkokemusta ennustoiminnasta ja Suomen kansantalouden tuntemusta sekä tohtorin tutkintoa taloustieteen alalta tai muuta näyttöä talousennustetyön johtamiseen riittävästä tieteellisestä pätevyydestä. 

Projektitutkijan tehtävänä on  

  • osallistua Labore toimialaennusteen laadintaan  
  • osallistua Laboren muuhun ennustetoimintaan tarvittaessa 

Projektitutkijalta vaaditaan Suomen kansantalouden tuntemusta, perustietoja aikasarja-analyysistä ja vähintään maisteritason tutkintoa taloustieteestä. 

Labore tarjoaa tutkimushenkilöstölleen rennon ja aktiivisen työyhteisön sekä erinomaiset edellytykset tehdä korkealaatuista ja riippumatonta tutkimustyötä. Palkkatasomme on kilpailukykyinen, ja palkkauksessa otamme huomioon tutkijan pätevyyden ja kokemuksen. 

Hakemukset pyydetään lähettämään viimeistään 27.1. klo 14.00 mennessä osoitteella ilkka.kiema@labore.fi

Lisätietoja antavat tutkimusohjaaja Ilkka Kiema (puh. 040 940 2287)  ja johtaja Mika Maliranta (puh. 050 369 8054).